Kampeerdorp de Zandstuve
Zandstuve

Geschiedenis

Geschiedenis

We kijken liever vooruit, maar hier vertellen we je over de geschiedenis van Kampeerdorp de Zandstuve!

Onveranderd doel

Kampeerdorp de Zandstuve, ooit begonnen als camping met een paar plekjes tussen de jeneverbessen in het bos. Nu een professioneel recreatiebedrijf met bijna 300 toeristische plaatsen en 100 glamping-accommodaties. Sinds de oprichting in 1968 hebben we maar één doel: jou een onvergetelijke vakantie bezorgen. Met meer dan 100 medewerkers werken we stuvershard om al onze gasten te laten ontspannen en genieten!

Geschiedenis van Kampeerdorp de Zandstuve

1968 Camping de Zandstuve wordt opgericht door Albert Eshuis. Het begon met een paar plaatsen in het bos en tussen de jeneverbesstruiken.

1994 Character Cobus de uil strijkt neer op de Zandstuve.

1996 De Zandstuve verdient het milieubarometer keurmerk (nu Gouden GreenKey).

1999 Begin thematisering met Cobus, Berk, Bella, de Watergorgels, Stiefje, Steef en Stuif. Start Stuuftheater in een grote circustent en uitgave van de eerste CD.

2003 Bouw van Cobus' Speelkasteel en Bella's Smulhoek.

2004 Eerste Stuufmusical met Cobus, Berk, Bella en Buur.

2006 De Zandstuve wordt gekroond tot Eurotop camping (nu ANWB Best camping)

2007 Gerdinand en Mariska Eshuis nemen het familiebedrijf over en veranderen de naam in Kampeerdorp de Zandstuve. Vernieuwing van het binnen- en buitenzwembad.

2008 De eerste glamping-accommodaties (safaritenten) worden geplaatst.

2010 Berk's Bostheater met 400 zitplaatsen wordt gebouwd

2011 Nominatie 'ANWB camping van het jaar 2011' als beste verhuuraccommodatie.

2014 Winnaar 'Kids Vakantieaanbieder van het jaar' in de categorie kamperen. Kampeerdorp de Zandstuve zwaait de laatste jaargasten uit.

2016 Bouw van de spectaculaire Crazy Cone glijbaan bij het buitenzwembad. Lancering van het innovatieve tienerprogramma CHILZ! De Zandstuve wint de Gouden Zoover Award als populairste camping 2016.

2017 Bouw van het luxe, innovatieve en duurzame sanitairgebouw 'Buur'. Bouw van acht duurzame accommodaties type 'Rheezerlodge DeLuxe'. 

2018 Kampeerdorp de Zandstuve wordt uitgeroepen tot Camping van het Jaar 2018 en Glamping van het jaar 2018 door KidsVakantiegids. De Zandstuve wint opnieuw een oranje Zoover award.

2019 Kampeerdorp de Zandstuve wordt wederom uitgeroepen tot ANWB TOP CAMPING. In 2019 bouwt Kampeerdorp de Zandstuve nieuwe privé sanitair units en een unieke accommodatie, genaamd Kasteel Uylenburght.

2020 Ook in 2020 is De Zandstuve uitgeroepen tot ANWB TOP CAMPING. In 2020 bieden wij een nieuwe accommodatie aan Vakantiehuis Rheeze. Ook is onze eigen Zandstuve App live gegaan. 

2021 Wederom is Kampeerdorp de Zandstuve uitgeroepen tot ANWB TOP CAMPING. Het accommodatie aanbod wordt uitgebreid met een nieuwe groepsaccommodatie 'Vakantiehuis de Rheezermaten' en 3 nieuwe Vechtdallodges.

2022 Een jaar met meerdere onderscheidingen: ANWB TOP CAMPING, Gouden Zoover Award en de Kids Vakantiegids Awards. 

2023 Nieuwe centrale voorziening met daarin de brasserie & loungebar en receptie. Nieuwe supermarkt en de Stuufbar. Herinrichting van het Stuufplein en een nieuw indoor peuter- en kleuterbad.