Kampeerdorp de Zandstuve
Duurzaam op vakantie

Duurzaam op vakantie

  • Energiebesparende maatregelen
  • Duurzaam sanitairgebouw
  • Zonnepanelen voor energieopwekking

Duurzaam op vakantie in Overijssel

Het vieren van een duurzame vakantie wordt steeds belangrijker. Op deze manier kun je zelf genieten van je welverdiende vakantie én wordt er aan de natuur gedacht. Op onze 5-sterren camping in Overijssel doen wij ons uiterste best om zo duurzaam mogelijk te zijn. Zo beschikken we onder andere over een duurzaam sanitairgebouw met zonnepanelen, gebruiken we schoonmaakmiddelen en toiletpapier met een FSC-keurmerk en EU-Ecolabels inclusief doseersysteem en maken we gebruik van een warmtepomp voor het opwarmen van het zwembad en voor luchtverwarming. Zo dragen wij ook ons steentje bij aan een duurzame vakantie in Nederland! Doe jij met ons mee?

Duurzame vakantie bij De Zandstuve

Tijdens je duurzame vakantie bij De Zandstuve overnacht je in een comfortabele accommodatie of op een ruime kampeerplaats. Dat wij een duurzaam vakantiepark zijn wil natuurlijk niet zeggen dat je hoeft in te leveren op comfort. Alles is namelijk gewoon aanwezig voor een zo prettig mogelijk verblijf! Onze accommodaties zijn geschikt voor 2 tot 12 personen en zijn van alle gemakken voorzien. Zo beschik je tijdens je duurzame vakantie in Hardenberg onder andere over een volledig ingerichte keuken, sfeervolle living, slaapkamers met comfortabele bedden en een privé terras of veranda. Liever één zijn met de natuur? Kies dan voor een ruime kampeerplaats en geniet van het buitenleven. Onze sanitairgebouwen zijn duurzaam opgezet met toiletten die automatisch doorspoelen, automatische kranen én er wordt gedoucht op saldo om iedereen bewust te maken van het watergebruik. En wist je dat wij met elektrische voertuigen op het park rijden? Zo proberen wij op onze duurzame camping wederom ons steentje bij te dragen aan de natuur.

In het kort:

  • Warmtepomp voor opwarmen van het zwembad
  • Warmtepomp voor luchtverwarming- en koeling in het theater
  • Schoonmaakmiddelen met een FSC-keurmerk en EU-Ecolabels inclusief doseersysteem
  • Duurzaam verpakkingsmateriaal en disposables bij onze horeca
  • Duurzaam sanitairgebouw met zonnepanelen
  • Elektrische voertuigen op het park

Sfeerimpressie van een duurzame vakantie bij De Zandstuve

Duurzaamheidsmaatregelen bij De Zandstuve

Wanneer je duurzaam op vakantie wilt is het wel zo fijn om te weten welke maatregelen er precies genomen worden om onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Op onze camping maken we onder andere gebruik van een duurzame warmtepomp voor de luchtverwarming- en koeling in ons theater. Daarnaast wordt er een warmtepomp gebruikt voor het opwarmen van het zwembad en maken we gebruik van zonnepanelen om energie op te wekken. Wij maken onze gebouwen en accommodaties schoon met duurzaam schoonmaakmiddel welke beschikt over het FSC-keurmerk en EU-Ecolabel. Daarnaast vind je in onze sanitairgebouwen ook toiletpapier met het FSC-keurmerk en EU-ecolabels inclusief doseersystemen én wordt er gedoucht op saldo om het watergebruik te minimaliseren. We houden van de natuur en willen de natuur dan ook zo mooi mogelijk houden, ook voor onze generaties hierna! Daarom houden we ook erg van lekker buitenspelen en in de natuur zijn! Zo kunnen de kids spelen in één van de 30 speeltuintjes of op avontuur in de natuurrijke omgeving. Daarnaast kun je genieten van een lekker hapje en drankje in onze horeca waar we gebruik maken van duurzame verpakkingsmiddelen én disposables. Dankzij de duurzame maatregelen, én onze hoogwaardige faciliteiten, beleef je gegarandeerd een heerlijke (duurzame) vakantie bij De Zandstuve! Zien we jou snel?