Kampeerdorp de Zandstuve
Zandstuve

Voorwaarden

Voorwaarden

Op deze pagina kun je de algemene voorwaarden van ons park teruglezen. Op alle reservering zijn naast ons campingreglement (algemene voorwaarden), de RECRON-voorwaarden van kracht. De RECRON-voorwaarden zijn opgedeeld in groepsaccommodaties, kampeerplaatsen en vakantieverblijven.

Alles over rechten en plichten lees je in de RECRON-voorwaarden. Deze duidelijke afspraken zijn tot stand gekomen in overleg met de Consumentenbond en de ANWB.

Algemene voorwaarden

Om onze gasten te voorzien van een stuuftastische vakantie, is het fijn dat wij een aantal basisregels met elkaar afspreken. Wij vragen jullie deze regels (algemene voorwaarden) door te nemen voor aankomst op ons park. Indien deze regels niet worden nageleefd, kan dit een reden zijn tot (onmiddellijke) verwijdering van ons park zonder restitutie. Op iedere boeking zijn de HISWA/RECRON voorwaarden van kracht. De HISWA/RECRON Voorwaarden voor kampeerplaatsen kun je hier downloaden. De HISWA/RECRON Voorwaarden voor verhuuraccommodaties kun je hier downloaden. Voorwaarden zijn onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten. Mocht je vragen hebben over het reglement, kun je contact met ons opnemen.
Betalingsvoorwaarden

Betalingsvoorwaarden zijn wisselend per reservering. Boek je een vakantie die pas over vijf maanden of later gaat plaatsvinden? Dan kun je de betaling uitsplitsen over drie termijnen. Het eerste termijn bedraagt 40% en dient binnen 3 dagen na reservering te zijn betaald. De 2e termijn van 35% dient uiterlijk 153 dagen (ongeveer 5 maanden) voor aankomst te zijn betaald. Het 3e termijn dient 42 dagen (6 weken) voor de aankomstdatum door ons ontvangen te zijn. Let op: voor betalingen die lager zijn dan 100 euro hanteren wij geen termijn.

Voorbeelden:

 • Je boekt een vakantie die over twee weken gaat plaatsvinden. In dit geval vragen we je direct 100% te betalen, aangezien dit binnen de 42 dagen voor aankomst valt.
 • Je boekt een vakantie die over 3 maanden gaat plaatsvinden. In dit geval vragen we je een aanbetaling van 75% te doen, aangezien de aankomst binnen de 153 dagen (5 maanden) valt.
 • Je boekt een vakantie die later dan 5 maanden vanaf nu gaat plaatsvinden. In dit geval vragen we je een aanbetaling van 40% te doen, aangezien de aankomst buiten de 153 dagen (5 maanden) valt.


Spelregels op Stuufeiland 

1. Vanaf hoe laat zijn wij welkom op het park voor onze vakantie? 

De aankomst- en vertrektijden zoals vermeld op de reserveringsbevestiging zijn leidend. Eerder de plaats betreden op de aankomstdag of later vertrekken op de vertrekdag is niet mogelijk, dit geldt eveneens voor onze faciliteiten. In het laagseizoen (buiten schoolvakanties om) kijken wij voor onze kampeerders graag mee naar eventuele mogelijkheden. Bij aankomst en vertrek is het mogelijk om met een extra auto het terrein op te rijden, dit kan bij aankomst bij onze receptie gemeld worden. Wij vragen je de auto zo snel mogelijk uit te laden en op één van de parkeerplaatsen te parkeren, bekijk hier waar de parkeerplaatsen zich bevinden.

2. Wat zijn de regels betreffende alcohol, verdovende middelen  en gedrag op het park? 

Om alle gasten een geweldige vakantie te bieden is het gebruik en/of bezit van verdovende middelen en/of het overmatig gebruik van alcohol op de camping verboden. Het uiten van discriminerende taal en/of doelbewust kwetsen van anderen in hun geestelijke of politieke overtuiging, het onjuist bejegenen van de eigenaren, personeel of mede-gasten en het in gevaar brengen van personen en zaken op de camping is tevens niet toegestaan. Dit alles kan reden zijn tot onmiddellijke verwijdering van de camping zonder restitutie.

3. Bieden jullie animatie aan op het park?

Jazeker! We bieden een doorlopend animatieprogramma met leuke activiteiten voor de leeftijd tot en met 11 jaar. Buiten de weekenden en schoolvakanties om bieden wij een uniek dreumesprogramma aan, met merendeel activiteiten voor de allerjongsten tot vijf jaar. Uiteraard is het speelkasteel, de Chilz Playroom en het overdekt binnenzwembad ook iedere dag geopend* en vrij toegankelijk voor onze gasten. Deelname aan activiteiten van ons animatieteam is geheel op eigen risico. Het animatieprogramma dat online staat is leidend.
*Bekijk hier onze actuele openingstijden.

4. Wanneer kan ik mijn vakantie annuleren?

Bij het boeken van jullie reservering kan een annuleringsfonds afgesloten worden. Het annuleringsfonds dient direct afgesloten te worden bij het reserveren, tenzij jullie zelf al een doorlopende annuleringsverzekering elders hebben lopen. Bij daadwerkelijk annuleren met restitutie van het betaalde bedrag, worden de voorwaarden van het annuleringsfonds gevolgd. Als jullie geen annuleringsfonds hebben afgesloten, en wel de reservering willen annuleren, gaat dit volgens de voorwaarden van branchevereniging HISWA/RECRON.

5. Waar kan ik mijn voertuig plaatsen gedurende de vakantie?

Het is mogelijk om één auto of motor bij de kampeerplaats/accommodatie staan (tenzij het een autovrije plaats betreft, in dat geval kan er één voertuig kosteloos op parkeerplaats 1 geparkeerd worden). Indien er een extra auto of motor meekomt, dient deze geparkeerd te worden op de parkeerplaats tegen het daarvoor geldende tarief.  Ook bieden wij de mogelijkheid om bij de accommodaties voor meer dan 6 personen, 2 auto’s bij de plek te parkeren. Scooters en brommers zijn niet toegestaan op het terrein. Het is niet toegestaan de auto op een niet gehuurde plek te parkeren. Extra voertuigen kunnen uiteraard ook kosteloos op parkeerplaats 2 (P2) worden geplaatst. 

6. Zijn er barbecues en vuurkorven toegestaan?

Barbecueën is toegestaan, mits er een emmer water voor eventuele ongelukken klaar staat en de overige gasten geen hinder ondervinden van de barbecue. De barbecue mag niet los op de grond worden geplaatst. Vuurkorven zijn niet toegestaan op het terrein. Indien het aanhoudend (extreem) warm weer is, kunnen wij jullie op de hoogte stellen dat een barbecue met kolen tijdelijk niet is toegestaan.

7. Is er cameratoezicht op het park?

Voor de veiligheid van onze gasten en ons personeel hangen er camera’s op meerdere plaatsen op ons terrein. Beelden worden enkel gebruikt indien dit nodig is i.v.m. calamiteiten.

8. Mag ik tijdens mijn vakantie bezoek ontvangen?

Uiteraard is het mogelijk om gasten te ontvangen gedurende je verblijf! Wel dienen zij aangemeld te worden bij onze receptie en dient het geldende tarief betaald te worden. In verband met eventuele calamiteiten zijn wij verplicht om het aantal gasten te registreren. Het bezoekerstarief dient te worden voldaan bij onze receptie. Auto's van bezoekers dienen geparkeerd te worden op één van onze parkeerplaatsen. Onze campinggasten zijn verantwoordelijk voor (de betaling van) hun bezoekers. Het bezoek dient voor 22:00 uur het terrein te hebben verlaten. Huisdieren van bezoekers worden niet toegelaten op de camping. Bezoekers kunnen buiten de schoolvakanties tegen een bijbetaling gebruik maken van het binnen- en buitenzwembad.

9. Bieden jullie de mogelijkheid tot het elektrisch opladen van mijn auto?

Het is mogelijk om je elektrische auto op te laden op de daarvoor bestemde oplaadpunten op parkeerplaats 1 (P1). Het is niet toegestaan elektrische auto's op te laden op een kampeerplek of bij een accommodatie.

10. Zijn fietsen, skelters en elektrische voertuigen toegestaan op het park? 

Uiteraard kan je Stuufeiland verkennen per fiets of skelter. Enkel op ons Stuufplein zijn deze voertuigen niet toegestaan, deze kan je in de daarvoor bestemde stalling(en) plaatsen. Elektrische voertuigen zoals een oxboard, drone en elektrisch skateboard zijn voor de veiligheid van onze gasten en personeel niet toegestaan op ons park. 

11. Zijn huisdieren toegestaan en waar?

Wij hebben een aantal velden waar huisdieren meer dan welkom zijn. Wel zitten er een aantal voorwaarden aan een vakantie met je huisdier: 

 • Huisdieren dienen ten alle tijden en overal op het park aangelijnd te zijn, ook op je geboekte plek. 
 • Huisdieren dienen van te voren aangemeld te worden tegen het daarvoor geldende tarief. 
 • Per samenstelling is er 1 huisdier toegestaan, contacteer voor eventuele mogelijkheden onze receptie. 
 • Huisdieren zijn niet toegestaan in onze publieke ruimtes, met uitzondering van het terras op het Stuufplein en onze horeca. 
 • Buiten de camping hebben wij een prachtige omgeving waar huisdieren kunnen worden uitgelaten, dit is dan ook niet toegestaan op ons park. 

12. Wat is toegestaan qua grondzeil en bijzettentjes? 

 • Voor kampeerders is het toegestaan om een ademend/luchtdoorlatend zeil onder de luifel te plaatsen, op deze manier kan het gras gedurende het seizoen blijven groeien. Enkel direct voor het kampeermiddel is het mogelijk een afdekzeil te plaatsen. 
 • Standaard mag er op elke kampeerplaats een bijzettentje worden geplaatst, de maximale toegestane afmeting hiervan is 4m2. Mocht je een tweede bijzettentje willen plaatsen, informeer dan onze receptie voor de mogelijkheden. 
 • Het kampeermiddel dient rechts van het nummerpaaltje geplaatst te worden en met het zicht richting het midden van het speeltoestel/veld, zie hier het voorbeeld.

13. Mogen wij logees ontvangen?

Uiteraard mag je gedurende je verblijf logees ontvangen, zolang er gehouden wordt aan het maximaal aantal toegestane personen per plaats/ accommodatie. Een verblijf bij ons geldt alleen voor de aangemelde personen. Bij logees of onderverhuur aan anderen wordt een bedrag per nacht extra berekend. In verband met eventuele calamiteiten dienen alle gasten van tevoren te worden aangemeld bij de receptie. Onze campinggasten zijn verantwoordelijk voor (de betaling van) hun logees.

14. Waar kan ik met het afval terecht?

In de milieustraat bij de slagboom kun je je afval deponeren. Wij verzoeken jullie het afval te scheiden, restafval, papier en glas en in de juiste container te doen. 

15. Wanneer gaat de nachtrust in?

's Avonds om 23:00 uur gaat de nachtrust in, deze duurt tot 7:00 uur de volgende ochtend. Gedurende deze tijd dient het volledig rustig te zijn op het terrein. In het belang van onze gasten kan er een nachtwaker aanwezig zijn ter controle. Na 22:00 uur is het niet meer mogelijk het terrein met de auto te betreden.

16. Zijn partytenten toegestaan op het park?

 • Een partytent is alleen toegestaan wanneer deze ter vervanging is van luifel en dient tegen de voorzijde van het kampeermiddel/ voortent geplaatst te worden. 
 • De partytent mag maximaal 3 bij 3 meter zijn en de zijkanten dienen niet af gesloten te worden. 
 • De partytent dient goed verankerd in de grond te zijn door middel van haringen aan de poten en het dak. Is dit niet het geval dan verzoeken wij je de partytent 's avonds af te breken. 
 • De buren mogen hier geen hinder van ondervinden. 

17. Geldt er een rookverbod op het park?

Tenzij anders aangegeven, geldt in alle gebouwen, faciliteiten en huuraccommodaties een rookverbod. Buiten kan er gebruik worden gemaakt van de daarvoor bestemde rookpalen. In het gehele binnen- en buitenzwembad geldt een rookverbod in het belang van onze minderjarige gasten.

18. Werkt de Zandstuve met vouchers?

Alleen door de Zandstuve uitgegeven vouchers zijn geldig. Vouchers worden verspreid via de mail en worden expliciet gericht aan het e-mailadres waar de reservering mee is gemaakt. Vouchers zijn niet inwisselbaar voor contanten en zijn niet overdraagbaar.

19. Wat zijn de regels in het zwembad?

Het gebruik van ons zwembad is gratis voor onze ingeschreven gasten en toegangskaartjes zijn persoonsgebonden. Indien jullie bezoekers ook gebruik wenst te maken van het zwembad en het speelkasteel, rekenen we hier een tarief voor (in vakantieperiodes is het mogelijk dat bezoekers geen gebruik kan maken van het zwembad). Ballen, zwembanden etc. zijn niet toegestaan in het zwembad. In het zwembad is er geen continu, maar beperkt toezicht.

20. Wat is de maximale toegestane snelheid op het park?

Om alle kinderen en overige gasten veiligheid en de vakantie van hun leven te kunnen bieden, hanteren wij een maximale snelheid. De toegestane snelheid op het gehele terrein is maximaal 5 km/u. 

21. Zijn zwembadjes toegestaan op het park?

Het is toegestaan om je eigen (peuter) zwembadje te plaatsen bij de kampeerplek/ accommodatie, echter zijn hier wel een aantal voorwaarden aangebonden. 

 • De maximale toegestane diameter van het peuterbad is 80 centimeter. 
 • Het peuterbad dient zo dicht mogelijk tegen het kampeermiddel/ zijkant van de accommodatie worden geplaatst. 

Bij het niet naleven van dit reglement, kun je hierop aangesproken worden door één van onze medewerkers. Voorwaarden onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.