Voorwaarden

Op deze pagina kun je de algemene voorwaarden van ons park teruglezen. Op alle reservering zijn naast ons campingreglement (algemene voorwaarden), de RECRON-voorwaarden van kracht. De RECRON-voorwaarden zijn opgedeeld in groepsaccommodaties, kampeerplaatsen en vakantieverblijven.

Alles over rechten en plichten lees je in de RECRON-voorwaarden. Deze duidelijke afspraken zijn tot stand gekomen in overleg met de Consumentenbond en de ANWB.

 
RECRON-voorwaarden groepsaccommodaties
 
RECRON-voorwaarden kampeerplaatsen
 
RECRON-voorwaarden vakantieverblijven
 
Privacystatement
 
Voorwaarden annuleringsfonds

Algemene voorwaarden

Om onze gasten te voorzien van een stuuftastische vakantie, is het fijn dat wij een aantal basisregels met elkaar afspreken. Wij vragen jullie deze regels (algemene voorwaarden) door te nemen voor aankomst op ons park. Indien deze regels niet worden nageleefd, kan dit een reden zijn tot (onmiddellijke) verwijdering van ons park zonder restitutie. Op iedere boeking zijn de HISWA/RECRON voorwaarden van kracht. De HISWA/RECRON Voorwaarden voor kampeerplaatsen kun je hier downloaden. De HISWA/RECRON Voorwaarden voor verhuuraccommodaties kun je hier downloaden. Voorwaarden zijn onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten. Mocht je vragen hebben over het reglement, kun je contact met ons opnemen.

1. Aankomst en vertrek

De aankomst- en vertrektijden zoals vermeld op de reserveringsbevestiging gelden. Eerder de plaats betreden op de aankomstdag of later vertrekken op de vertrekdag is niet mogelijk, dit geldt eveneens voor onze faciliteiten. In het laagseizoen (buiten schoolvakanties om) kan het voor kampeerplaatsen alleen op aanvraag. Bij aankomst en vertrek is het mogelijk om met een extra auto het terrein op te rijden. Wij vragen je de auto zo snel mogelijk uit te laden en direct op parkeerplaats 2 te parkeren (of een parkeerplaats op parkeerplaats 1 bij te boeken). Bekijk hier waar de parkeerplaatsen zich bevinden.

2. Alcohol en verdovende middelen

Het gebruik en/of bezit van verdovende middelen en/of het overmatig gebruik van alcohol op de camping is verboden. Het uiten van discriminerende taal en/of doelbewust kwetsen van anderen in hun geestelijke of politieke overtuiging, het onjuist bejegenen van de eigenaren, personeel of mede-gasten en het in gevaar brengen van personen en zaken op de camping is tevens niet toegestaan. Dit alles kan reden zijn tot onmiddellijke verwijdering van de camping zonder restitutie.

3. Animatie

We hebben een doorlopend animatieprogramma met leuke activiteiten voor alle leeftijden. Buiten de weekenden en schoolvakanties om zijn er merendeel activiteiten voor de allerjongsten tot vijf jaar. Uiteraard is het speelkasteel en het overdekt binnen- en buitenzwembad ook iedere dag geopend en vrij toegankelijk voor onze gasten. Deelname aan activiteiten van ons animatieteam is geheel op eigen risico. Het animatieprogramma dat online staat is leidend. 

4. Annuleren van de vakantie

Bij het boeken van jullie reservering kan een annuleringsverzekering afgesloten worden. De annuleringsverzekering dient direct afgesloten te worden bij het reserveren, tenzij jullie zelf al een doorlopende annuleringsverzekering elders hebben lopen. Bij daadwerkelijk annuleren met restitutie van het betaalde bedrag, worden de voorwaarden van de annuleringsverzekering gevolgd. Als jullie geen annuleringsverzekering hebben afgesloten, en wel de reservering willen annuleren, gaat dit volgens de voorwaarden van branchevereniging HISWA/RECRON.

5. Auto + overige voertuigen

Er mag één auto of motor bij de kampeerplaats/accommodatie staan (tenzij het een autovrije plaats betreft, in dat geval kan er één voertuig kosteloos op parkeerplaats 1 (het grasveld) geparkeerd worden). Indien er een extra auto of motor meekomt, dient deze geparkeerd te worden op de parkeerplaats tegen het daarvoor geldende tarief. Scooters en brommers zijn niet toegestaan op het terrein. Het is niet toegestaan de auto op een niet gehuurde plek te parkeren.

6. Barbecue en vuurkorf

Barbecueën is toegestaan, mits er een emmer water voor eventuele ongelukken klaar staat en de overige gasten geen hinder ondervinden van de barbecue. De barbecue mag niet los op de grond worden geplaatst. Vuurkorven zijn niet toegestaan op het terrein. Indien het aanhoudend (extreem) warm weer is, kunnen wij jullie op de hoogte stellen dat een barbecue met kolen tijdelijk niet is toegestaan.

7. Cameratoezicht

Voor de veiligheid van onze gasten en ons personeel hangen er camera’s op meerdere plaatsen op ons terrein. Beelden worden enkel gebruikt indien dit nodig is i.v.m. calamiteiten.

8. Maatregelen omtrent COVID-19

Gedurende het coronavirus aanwezig is, is ons coronabeleid van kracht. Het coronabeleid is leidend t.o.v. de algemene voorwaarden. Mochten onze medewerkers aanpassingen maken in het beleid, dan is dit per direct leidend. Hier kunnen onze medewerkers onze gasten op aanspreken. Indien onze gasten zich niet aan de richtlijnen houden is ontzegging tot het park (zonder restitutie) mogelijk.

9. Dagbezoek

Dagbezoek is toegestaan indien de bezoekers van tevoren of bij aankomst worden aangemeld bij de receptie en het daarvoor geldende tarief is betaald. In verband met eventuele calamiteiten zijn wij verplicht om het aantal gasten te registreren. Het bezoekerstarief dient te worden voldaan bij onze receptie. Auto's van dagbezoek dienen geparkeerd te worden op P2 (parkeerplaats 2). Onze campinggasten zijn verantwoordelijk voor (de betaling van) hun bezoekers. Het bezoek dient voor 22:00 uur het terrein te hebben verlaten. Huisdieren van bezoekers worden niet toegelaten op de camping. Bezoekers kunnen buiten de schoolvakanties tegen een bijbetaling gebruik maken van het binnen- en buitenzwembad.

10. Elektriciteit (en opladen van elektrische auto's)

Al onze kampeerplaatsen hebben standaard 8 ampère stroom. Op elke plaats kun je de stroom tegen betaling verhogen naar bijvoorbeeld 10 of 12 ampère. Kampeerdorp de Zandstuve is niet aansprakelijk voor eventuele schade door uitval van de elektriciteit. Het is niet toegestaan elektrische auto's op te laden op een kampeerplek of bij een accommodatie. Bekijk hier alle mogelijkheden voor elektrisch laden in de buurt van ons park. Momenteel is het helaas niet mogelijk je auto op ons park te laden.

11. Fietsen en skelters op het centrale plein (Stuufplein)

Het is niet toegestaan om het Stuufplein te betreden met een fiets, step of een skelter Je kunt je voertuig parkeren in de daarvoor bestemde stalling(en).

12. Elektrische voertuigen

Elektronische voertuigen zoals een oxboard, elektrische step, drone, elektrische skateboard zijn niet toegestaan op ons park.

13. Huisdieren

Huisdieren zijn alleen toegestaan op de daarvoor toegestane velden en dienen altijd aangelijnd te zijn (ook op de plaats zelf). Indien een huisdier op wat voor manier dan ook voor overlast zorgt, staan wij in ons recht onze gasten te vragen hun huisdier van de camping te verwijderen. Huisdieren dienen van tevoren aangemeld te worden tegen het daarvoor geldende tarief. Let op: per samenstelling is 1 huisdier toegestaan. Huisdieren zijn niet toegestaan in onze publieke ruimtes, met uitzondering van het terras op het Stuufplein en onze restaurants. Huisdieren mogen enkel buiten de camping uitgelaten worden.

14. Horeca

Op ons park bieden wij verschillende restaurants aan. Naast onze restaurants, is het mogelijk om bestelling online te plaatsen en af te halen/te laten bezorgen. Hier rusten specifieke algemene voorwaarden op die je hier kunt vinden.

15. Kamperen

Voor kampeerders is het niet toegestaan om onder de luifel (aan de voortent) een afdekzeil te plaatsen waardoor het gras geen ruimte krijgt om te groeien, enkel een ademend/luchtdoorlatend grondzeil. Er mag enkel direct voor het kampeermiddel een afdekzeil geplaatst. Standaard mag er op elke kampeerplaats een bijzettentje worden geplaatst. Deze mag niet groter zijn dan 4m2. Het kampeermiddel dient rechts van het nummerpaaltje geplaatst te worden en met het zicht richting het midden van het veld, zie hier het voorbeeld.

16. Logees & onderverhuur

Een verblijf bij ons geldt alleen voor de personen op het moment van boeken aangemeld. Bij logees of onderverhuur aan anderen wordt een bedrag per nacht extra berekend (dit geldt ook per nacht voor een extra auto op de parkeerplaats voor op de camping). In verband met eventuele calamiteiten dienen alle gasten van tevoren te worden aangemeld bij de receptie. Onze campinggasten zijn verantwoordelijk voor (de betaling van) hun logees.

17. Milieustraat

In de milieustraat voor op de camping kun je je afval deponeren. Wij verzoeken jullie het afval te scheiden, restafval, papier en glas en in de juiste container te doen. 

18. Nachtrust

's Avonds om 23:00 uur gaat de nachtrust in. Deze duurt tot 7:00 uur de volgende ochtend. Gedurende deze tijd dient het volledig rustig te zijn op het terrein. In het belang van onze gasten kan er een nachtwaker aanwezig zijn ter controle. Na 22:00 uur is het niet meer mogelijk het terrein met de auto te betreden.

19. Partytent

Een partytent is alleen toegestaan bij kampeerplaatsen (niet bij verhuuraccommodaties) indien dit een vervanging voor de luifel betreft. In verband met de veiligheid dient deze voor het ingaan van de nacht te worden opgeruimd. De partytent mag maximaal 3 bij 3 meter zijn, moet aan alle kanten open zijn en mag niet dichtgeritst worden.

20. Rookverbod

Tenzij anders aangegeven, geldt in alle gebouwen, faciliteiten en huuraccommodaties een rookverbod. Buiten kan er gebruik worden gemaakt van de daarvoor bestemde asbakken. In het gehele binnen- en buitenzwembad geldt een rookverbod in het belang van onze minderjarige gasten.

21. Snelheid

Om alle kinderen en overige gasten veiligheid en de vakantie van hun leven te kunnen bieden, hanteren wij een maximale snelheid. De toegestane snelheid op het gehele terrein is maximaal 5 km/u.

22. Stuufwinkel

Het is niet toegestaan om met een huisdier onze Stuufwinkel te betreden. Ook is het niet toegestaan om eet- en drinkwaren in de Stuufwinkel te nuttigen.

23. Vouchers

Alleen door de Zandstuve uitgegeven vouchers zijn geldig. Vouchers worden verspreid via de mail en worden expliciet gericht aan het e-mailadres waar de reservering mee is gemaakt. Vouchers zijn niet inwisselbaar voor contanten en zijn niet overdraagbaar.

24. Zwembad

Het gebruik van ons zwembad is gratis voor onze ingeschreven gasten en kaartjes zijn persoonsgebonden. Indien dagbezoek ook gebruik wenst te maken van het zwembad en het speelkasteel, rekenen we hier een tarief voor (in vakantieperiodes is het mogelijk dat dagbezoek geen gebruik kan maken van het zwembad). Ballen, zwembanden etc. zijn niet toegestaan in het zwembad. In het zwembad is er geen continu, maar beperkt toezicht.

25. Zwembadjes op het terrein

Peuterbadjes met een maximale diameter van 80 centimeter zijn toegestaan bij de plaats. Aan het einde van de dag dienen de zwembadjes leeg gehaald te worden. 

26. Betalingsvoorwaarden

Betalingsvoorwaarden zijn wisselend per reservering. Boek je een vakantie die pas over vijf maanden of later gaat plaatsvinden? Dan kun je de betaling uitsplitsen over drie termijnen. Het eerste termijn bedraagt 30% en dient binnen 3 dagen na reservering te zijn betaald. De 2e termijn van 30% dient uiterlijk 153 dagen (ongeveer 5 maanden) voor aankomst te zijn betaald. Het 3e termijn dient 42 dagen (6 weken) voor de aankomstdatum door ons ontvangen te zijn. Let op: voor betalingen die lager zijn dan 100 euro hanteren wij geen termijn.

Voorbeelden:

  • Je boekt een vakantie die over twee weken gaat plaatsvinden. In dit geval vragen we je direct 100% te betalen, aangezien dit binnen de 42 dagen voor aankomst valt.
  • Je boekt een vakantie die over 3 maanden gaat plaatsvinden. In dit geval vragen we je een aanbetaling van 60% te doen, aangezien de aankomst binnen de 153 dagen (5 maanden) valt.
  • Je boekt een vakantie die later dan 5 maanden vanaf nu gaat plaatsvinden. In dit geval vragen we je een aanbetaling van 30% te doen, aangezien de aankomst buiten de 153 dagen (5 maanden) valt.

Bij het niet naleven van dit reglement, kun je hierop aangesproken worden door één van onze medewerkers. Voorwaarden onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.