Cobus denkt...

Boek nu je vakantie voor 2019!

Ontdek het aanbod

Top 10 leuke kinder uitjes en activiteiten in de regio

Er een dagje met het gezin op uit? Onze receptioniste Marije heeft voor jou een top 10 samengesteld! Wil je meer weten over een uitje? Je kan met al je vragen terecht bij onze receptie!

1. Attractiepark Slagharen

Kom naar attractiepark Slagharen en stap in de wereld van cowboys en indianen. In meer dan dertig spannende attracties en shows beleef je hier samen een onvergetelijk Wild West-avontuur.

2. Plopsaland Coevorden

Plopsa Indoor Coevorden is een gedeeltelijk overdekt themapark waar je een dag vol beleving zal hebben!

3. Wildlands Emmen

In Wildlands Adventure Zoo Emmen reis je door de jungle, de savanne en het poolgebied. Als echte avonturier ontdek je nieuwe werelden, sta je oog in oog met wilde dieren en beleef je spannende avonturen.

4. Dierenpark Nordhorn

In het dierenpark Nordhorn zijn meer dan 900 dieren van 85 verschillende soorten te vinden. Deze mooie ‘groene’ dierentuin is uitermate geschikt voor jonge kinderen.

5. Kinderboerderij Zwieseborg

Landhoeve de Zwieseborg was voorheen een boerderij en is nu omgedoopt tot kinderboerderij. Op het erf lopen allemaal dieren met een hoog knuffelgehalte. Uiteraard kunnen de kinderen zich ook uitleven in de aanwezige speeltuin.

6. Boer’n Expeditie

Dit melkveebedrijf is een moderne boerderij met volop technische snufjes. Door middel van spelletjes, filmpjes en opdrachten word je al snel een echte boerenhulp.

7. De Flierefluiter

Op de (kinder)boerderij kan je zien hoe dieren in de stal en in de wei leven. Er is een knuffelruimte met konijnen en cavia’s, je kan op pony’s rijden en er zijn speeltuinen, een kabelbaan,
skelters, crossfietsen en nog veel meer.

8. Boerengolf

Boerengolf is een gezellige buitensport voor jong en oud. Het lijkt een simpel spel, maar niets is minder waar. Want welke groep slaat zijn bal in de minste slagen in de emmer?

9. Knof de Pad

Tegenover Kampeerdorp de Zandstuve loop je het bos in en kun je een speurtocht lopen die ‘Knof de Pad’ heet; een speurtocht voor kinderen van 7-12 jaar die ongeveer 1,5 uur
duurt.

10. De Koppel

De Koppel is het natuuractiviteitencentrum van de gemeente Hardenberg. Ze organiseren hier verschillende activiteiten zoals uilenballen pluizen en paddestoelen excursies. Een prima
locatie om educatie en een dagje uit te combineren.