De eikenprocessierups

Mooi weer, een lekkere temperatuur! Hmmm, daar genieten we van op Stuufeiland!
Het mooie weer gaat rond deze tijd van het jaar helaas vaak gepaard met de verschillende nesten van de eikenprocessierups.

Wat is een eikenprocessierups?

Eikenprocessierupsen zijn de larven van nachtvlinders die overwinteren in eikenbomen. Ze leggen hun eitjes in de boomtoppen. Na het uitkomen van de eitjes doorlopen de rupsen een aantal vervellingen, waarna ze in groepen samenkomen in grote nesten op de stam van de boom. De meeste nesten zitten op de zonkant van de stam. Een volwassen rups is wit behaard en circa drie centimeter groot. De nesten bestaan uit een dicht spinsel van draden, brandharen, vervellingshuidjes en uitwerpselen. Ze bewegen zich massaal voort, in colonnes, over bladeren en over boomstammen. Vandaar de naam eikenprocessierups.

De processierups kan je in de zomertijd op eikenbomen terugvinden. Vooral in de maanden mei, juni en juli vind je de eikenprocessierups terug op sommige eikenbomen. Aangezien de weersverwachting in april al goed was, is de kans groot dat  de processierups dit jaar goed kan nestelen.

Wat doet de Zandstuve hier tegen?

Onze technische dienst neemt jaarlijks aan het begin van het kampeerseizoen preventieve voorzorgsmaatregelen waardoor de processierups zich niet goed kan nestelen in onze eiken bomen. We vinden het belangrijk om de rups vroegtijdig/voortijdig te bestrijden, zodat de rups weinig tot geen klachten kan opleveren. Naast dat we voorzorgsmaatregelen nemen, zullen we ons terrein dagelijks goed onder controle houden en ervoor zorgen dat iedereen kan genieten van een aangename vakantie. 

Oh help, ik zie toch een nest daarboven in de boom!

Geen paniek! Neem direct contact op met onze receptie. Het kan helaas voorkomen dat de rups zich alsnog nestelt in onze eiken bomen. Indien dit voorkomt, ondernemen we direct actie en halen we het nest weg. Zo zorgen we voor een 'eikenprocessierups-vrij-park'!

En nu tijd om te ontspannen!

Geniet van jullie vakantie! Wij doen het werk, jullie doen de rest (genieten)!

 
Neem contact op met onze receptie!
 
9,2

Onze gasten geven ons gemiddeld een 9,2.